Založ si blog

Ovce tiahnu do polí – zase!

Dnes som mal pôvodne na pláne dokončiť svoje nové surrealistické dielo v pokoji svojej trucovne, ale bol som vytrhnutý zo svojho sveta s obsedantnou potrebou vyjadriť sa, pretože sa opäť aktivizovalo stádo okolo jeho veličenstva prezidenta a jeho rozdávačov „správnych názorov“.

Po tom, ako vyšetrovateľom NAKA podarilo objasniť vraždu reportéra #allforjan -a a jeho družky navzdory extrémnemu politickému tlaku pouličného ochotníckeho divadla bez nároku na herecký výkon, známeho ako Za slušné Slovensko (ani názov toho divadla nemá žiadnu umeleckú hodnotu) a tak, ako sa od médií jeho veličenstva očakávalo – zabudli použiť výraz „dobrá práca chlapi, sme na vás hrdí“, my „neslušní slováci“ (to sú takí, ktorých mozog dobre vzdoruje propagande) sme si na chvíľu oddýchli, že nebudeme musieť vdychovať skazenú atmosféru umelo dodanej frustrácie z neskutočnej nefunkčnosti polície. (Inak polícia skutočne prechádza procesom, ktorý sa podobá kolapsu, lebo kto by už len robil policajta, keď je to vlastne banda hnusná zlodejská* ((*sarkazmus))).

Stala sa však „hrozná vec“ hodná taktického rozpracovania zo strany waffen MP (MP-mediálna propaganda) a to taká, že niekto podal trestné oznámenie týkajúce sa podozrenia z konania organizátorov protestov majúceho nejaké tie znaky trestného činu podľa subjektívneho úsudku oznamovateľa a hnusný vyšetrovateľ si dovolil organizátorov vypočuť, aby mohol zo subjektívneho názoru oznamovateľa urobiť objektívne zistenie, napríklad, že skutok sa nestal. Od dnešného rána sa ako rakovina šíria výzvy na protest proti tejto špinavej praktike polície, ktorá si dovolila vypočuť osobu zmienenú v trestnom oznámení a už je známy aj dátum konania protestu proti „utláčateľom občanov“.

Ako to teda funguje s preverovaním prijatých trestných oznámení v tom sociálnom konštrukte, ktorý nazývame právnym systémom?  Je to oveľa jednoduchšie, ako konšpiračné pseudovysvetlenia pseudoodborníkov na bezpečnosť, právo, alebo to, čo mylne nazývajú kritickým úsudkom. Teda niekto, bez problémov aj anonym si začne myslieť, že bol spáchaný trestný čin a vygoogli si, čo sa s tým dá robiť, pričom zistí, že má právo podať trestné oznámenie. Následne zoberie papier, pero, napíše tým perom na papier to, čo ho ťaží na duši a výsledné dielo pošle napríklad na príslušný policajný útvar, alebo prokuratúru. Dielo sa po doručení otvorí, prečíta a zaeviduje ako trestné oznámenie. Tento postup by mal byť jasný asi každému, kto nespadol z jahody. To, čo však zjavne minimálne ovciam z organizácie Za „slušné“ Slovensko jasné nie je spočíva vo fakte, že policajt je POVINNÝ prijať AKÉKOĽVEK trestné oznámenie, včetne oznámenia o únose mimozemšťanmi a vykonať vo veci preverovanie. Preverovanie začne tým, že sa vypočujú osoby, ktoré sú v trestnom oznámení uvedené. Následne vyšetrovateľ a paralelne k nemu prokurátor skonštatuje, či sa skutok reálne stal a či vykazuje znaky trestného činu, čo sa tejto kauze ešte nestalo. Po tomto sa buď začne trestné konanie, alebo sa vec „zahodí“, odborne odloží (príslušné paragrafy včetne povinnosti policajta nájdete v románoch Trestný zákon a Trestný poriadok.

Z aktivizácie „aktivistov“ pána vodcu slušných ľudí vyplýva len to, že je potrebné zvážiť, či sa máme začať báť toho, že pri prerážaní morálneho dna Slušnými Slovákmi, mienkotvornými médiami a profesionálnymi PR agentúrami  začne zo spoločnosti odtekať aj zbytok kritického uvažovania a vzniknutý vír stiahne so sebou do žumpy plnej bezduchých bábok nás všetkých. A ktovie, možno sa bude aj strieľať….

 

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193139x
Priemerná čítanosť článkov: 3714x

Autor blogu