Založ si blog

Ako sa nám spoločnosť zjašila

Slovensko už takmer rok ničia dve katastrofy obludných rozmerov, z toho jedna je Covid a druhá je naša vláda o ktorej ťažko povedať, či sú jej počiny dielom kolektívnej hlúposti, kolektívnej zaviazanosti sponzorom, alebo kolektívnej príslušnosti k sociálnej skupine, ktorú pred voľbami sľubovali raz a navždy zlikvidovať.

Kadejakí experti, analytici a jašteráci vypúšťajú svoje hypotézy o tom, čo sa vlastne pokazilo a to je vlastne pokrok, pretože už asi neexistuje občan, ktorý by ešte dnes nevnímal, že je to tu všetko na h**no, no a to je ideálny substrát na nekonečné primaľovávanie očičiek na pareidolický obraz reality.

Ináč sa ospravedlňujem, že som dlho nič nevyprodukoval, ale mám super výhovorku…. pracujem u polície, a minister vnútra mi zakázal názory. Našťastie som jeden z tých, ktorí sa nalodili na záchranný čln úteku z inštitúcie, ktorá sa očividne pretvára na niečo povedomé,  známe z čias dávno minulých, známych ako totalita.

Médiá patriace oligarchom pri moci a samotní oligarchovia ešte stále vládnuci tejto krajine z dôvodu, že je potrebné udržať sa pri moci aby neprišiel diabol Fico a nezožral úbohý rozkradnutý štát šíria svoje obavy z najnovšej najstrašnejšej politickej ideológie – socializmu, kde si pán nemôže dovoliť považovať svojho otroka za otroka a vlastne už máme zákon, ktorý akúkoľvek ideológiu, okrem tej ich označuje za zločineckú. Socializmus je ako zločinec Jánošík, ktorý bohatým berie, chudobným dáva, závidí úspešným, obmedzuje schopnosti šikovných, a tak ďalej. Jednoducho argumenty rovnakého typu, ako tie, ktoré v sedemdesiatych rokoch minulého storočia použil najslávnejší šíriteľ tej jedinej možnej slobodnej ideológie, ktorú keď nezdieľate, vypadnete z vrtuľníka – Augusto Pinochet.

Ťažko povedať, či je tomuto politickému stavu súčasného Slovenska podobnejšia Hlava XXll, alebo 1984, každopádne občan sa môže spoľahnúť, že ekonomický prepad zasponzoruje zo svojho vrecka a dostane za to….gulové. Keď systém správy vecí verejných začne viac brať, ako dávať, spoločnosť ho jednoducho zožerie a je jedno, či pomocou prevratu, revolúcie, občianskej vojny, každopádne určite nie za rokovacím stolom. Skončili takto prakticky všetky predošlé zložité spoločnosti a vyzerá to tak, že tá naša je na rade. Len sa spoločnosť musí zjednotiť, čo mocní veľmi dobre vedia a v dobe sociálnych sietí majú výborný nástroj, ako sa tá spoločnosť dá rozsekať na najmenšie možné navzájom nespolupracujúce, v ideálnom prípade navzájom sa obviňujúce tábory. Keď už na sekanie národa nezaberajú migranti, LGBTQIAPK++, marginalizované menšiny, stále máme stovky možných zástupných tém, ktorými môžme prekryť prestavbu štátu na filiálku svetového korporátu. Každý deň pozeráme damage report o prudkom náraste nakazených (veď čo sa čudujeme, keď ľudia už majú všetky opatrenia na háku od únavy s každodenných „skvelých nápadov“ predsedu vlády), takže máme tábory tých, pre ktorých je to chrípečka a tých, čo nestíhajú odvážať mŕtvych, ktorí si tiež pôvodne mysleli, že je to chrípečka, tábor tých, ktorí si ešte stále myslia, že ten vírus neexistuje (aj keď ten sa pomaly ale isto zmenšuje, lebo každý vyznávač tejto teórie už má vo svojom okolí niekoho, kto Covid prekonal), potom sú tu tábory jašterákov, teda tých, čo by odprisahali, že ich očkovaním chce očipovať žydojašter Bill Gates, ktorý vírus aj vyrobil, najnovšie tu máme tábory okolo smrti generála Lučanského u ktorého ozaj ťažko povedať, čo sa mu skutočne stalo, keď sa politici nevedia zhodnúť ani len na logicky sa tváriacej verzii udalosti.

Vláda si zatiaľ v tomto šume schváli 50 zákonov nesúvisiacich s bojom proti Covidu a takmer všetky majú za úlohu otvoriť nožnice sociálnej stratifikácie na level Čile 1974, teda na pánov a poddaných bez možnosti obrany poddaných pred vôľou tých pánov.Máme zákon, podľa ktorého sú odbory už len diskusné krúžky, ktorých predáci môžu byť za svoju činnosť vyhodení za porušenie pracovnej disciplíny, máme ústavný zákon, ktorý zakazuje ústavnému súdu polemizovať nad ústavnosťou ústavného zákona, čo je hodné umiestnenia zákonodarcov do ústavu, máme tu kilečká anarchokapitalistu Sulíka, plniaceho mokré sny bankového sektora o nedotknuteľnosti a nezdaniteľnosti a už sa skloňuje aj tretia vlna privatizácie, ktorá má do rúk korporátu odovzdať zdravotníctvo a sociálne služby, teda základné nástroje sociálneho štátu – lebo súkromník sa vie postarať lepšie. Dôchodci pôjdu do dôchodku tak, aby im hrozilo dožitie sa maximálne desiatich rokov po začiatku poberania dôchodkov, zato budú musieť odovzdať časť odvodov korporátu, ale inak je všetko v poriadku, lebo však je Covid a vyššie uvedené „drobnosti“ len pomáhajú ekonomike, ktorá je pre pravicových „liberálov“ posvätná modla, ktorej je treba obetovať to, čo si žiada, napríklad občanov.

Napätie v spoločnosti rastie, ale manipulátori si zatiaľ robia svoju prácu výborne, takže stavajú proti sebe obete. To posledné, čo vladári potrebujú je prebudenie spoločnosti z kómy, pretože nahnevaná zjednotená spoločnosť je demokracia a tej sa „demokratickí“ politici boja zo všetkého najviac. Tak im doprajme pokoj v rozoberaní demokracie a poďme sa hádať o blbostiach.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193863x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu