Založ si blog

Za každým rohom politik.

Po dlhšej dobe ničneblogovania, ma dnes konečne kopla blogerská múza, aj keď neviem, či to je možné nazvať kopnutím múzy, lebo de facto to bolo pomletie realitou zaživa a z môjho „prebudenia do krutého sveta“ sa budem asi ešte dlho spamätávať.

Ako väčšina z vás vie, som (bol som) členom rôznych zoskupení zaoberajúcich sa ekológiou a environmentalistikou, hlavne tých radikálnejších, pretože som naivný autista, ktorý si myslí, že sa nebodaj podarí zachrániť Zem pred klimatickým kolapsom a vyrúbaním posledného kríka za použitia tlaku verejnosti.

Pôvodne som tento výlev chcel zaradiť do kategórie politického harashmentu, ale to by nebolo presné, pretože sa to síce týka politikov, ale tí tak nejako znova našli spôsob, ako vycapiť svoje vyškerené ksichty na tému, ktorá je sledovaná verejnosťou a áno, tentokrát ukradla jedna konkrétna politická strana tzv. liberálno- centristického (predtým „anarcho“kapitalistického) razenia snahu o zastavenie masovej likvidácie lesov. Na stránkach strany „SPOLU“, teda známej komerčnej politickej strany, ktorá loví voličov doslova vedeckou metódou sa objavilo videjko, v ktorom jeden nemenovaný „ekopolitik“ vyškiera svoje politické tesáky v lese, kde hnusný štát plánuje ťažbu. Čo je na tom zlé? No predsa ten politik. Videjko, v ktorom politik tak trocha prisahá, že ak jeho strana bude v budúcej koalícií, tak zachráni všetky lesy slovenska sa objavilo na šiestich facebookových stránkach najrôznejších „občianských iniciatív“, včetne mojej donedávna obľúbenej iniciatívy  „My sme les“, čím sa iniciatíva prihlásila k politickej príslušnosti a u mňa skončila, tak ako by skončila u každého, komu záleží na osude prírody a nie na tom, ktorý politik sa bude po voľbách škeriť v poslaneckej lavici. Buď boli od začiatku projektom politickej strany a dlhšiu dobu do skrývali, alebo čo je pravdepodobnejšie, politici si iniciatívu kúpili.

Politika slovenskej politickej kultúry, teda lovenie hlasov voličov, kým nenastane volebné víťazstvo  nemá žiadne morálne právo podmieňovať ochranu prírody volením nejakého konkrétneho klauna, zvlášť príslušníka politickej strany, ktorá by sprivatizovala aj vzduch, pretože v tom prípade skončíme všetci v pekelných plameňoch (metafora, mimochodom stále som ateista). Správny scenár ekologickej revolúcie je opačný, teda bez ohľadu na to, ktoré vyškerené ksichty vyhrajú ďalšie „slobodné“* voľby (* ak je na výber medzi viacerými zlami za účelom výberu menšieho zla, nejedná sa o slobodné voľby)  aktuálni „zástupcovia vôle ľudu“ sa majú triasť od strachu, aby náhodou omylom nezahlasovali za akúkoľvek aktivitu zameranú na plienenie prírody, pretože by sa dlho neohriali.

Obvykle mávam na konci nejaké to ponaučenie pre svetlejšie zajtrajšky, tentokrát ho nečakajte, lebo zajtrajšky vidím momentálne tmavšie a nie svetlejšie.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193130x
Priemerná čítanosť článkov: 3714x

Autor blogu