Založ si blog

Tradícia zvaná holokaust

Dnes si pripomíname „sviatok“ odkazujúci na vyvraždenie podstatnej časti jedného etnika o ktorom si kedysi dávnejšie „nadľudia“ povedali, že je to „rasa“ podľudí – rómsky holokaust. Jeden by povedal, že niečo tak príšerné ako rozhodovanie, ktorý človek je človek a ktorého treba poslať na smrť a spáliť v peci, pretože je oficiálne kresťansky nejedlý, lebo je to človek aj keď to vlastne nie je človek upadne do histórie a „nadľudia“ budú v 21. storočí od hanby šúchať nohami. Pravdou je ale to, že na každom rohu dnes stretnete „nadčloveka“ najrôznejšieho, včetne slovanského (pôvodne podľudského) etnického pôvodu, ktorý pomocou svojej obľúbenej „vyučovacej metódy“ bez váhania presvedčí okoloidúceho, že je nadčlovek – lebo nadčlovek predsa neváha zaútočiť na kohokoľvek, kto nesúhlasí s jeho presvedčením, že človek sa delí na My a Oni. Takto odhodlanému „nadčloveku sa ťažko vysvetľuje, že je zmanipulovaný duševný mrzák a to, že sa nechal zmanipulovať je jeho chyba a dôsledok jeho nízkeho intelektového výkonu, minimálne čo sa týka sociálnej inteligencie. O tom, ako sa „nadčlovek*“ (* ďalej len nácko) rodí som už kedysi kamsi písal. Tak dnes hodím trocha ťažko čitateľného textu o tom, ako sa rodí samotné presvedčenie, že vraždenie je cool zábavka, teda v prípade, že nie ste obeť, ale vykonávateľ.

Predstavte si, že žijete v dobe ťažkej hospodárskej krízy a máte len veľmi nejasnú predstavu o tom, že by ste to v zmysle kariéry mohli niekam dotiahnúť. Nemáte na čo byť hrdí, žijete v krajine triedy „B“, teda v štáte otrokov, ako napríklad dnešné Slovensko, alebo Nemecko po prvej svetovej vojne. V prostredí kapitalizmu sú karty rozdané a vy ste dostali najslabšie, aké boli v balíku, pretože vaši protihráči si dopredu vybrali také karty, aké sa im hodili, pretože zdedili majetok, ktorý na rozdiel od vás môžu s obstojným výnosom investovať. Potom sa nájde niekto v podobnej situácií, v akej ste vy, ale je to psychopat, ktorý má navyše výborné sociálne schopnosti a silný intelekt. Ten vám povie, ako sa karty rozdávajú a ukáže vám aj dôkaz. Lenže jeho skutočnou motiváciou nie je ukázať vám pravdu, ale stať sa jedným z tých, ktorí si karty z balíčka vyberajú, lebo sú ekonomicky za vodou. Takže vám ukáže časť pravdy, ale za nepriateľa označí niekoho, kto sa dá ľahko odlíšiť od väčšiny populácie a povie vám, že váš problém s obstaraním základných životných potrieb je vlastne spôsobený tým, že peniaze, ktoré by ste mohli mať nemáte lebo žid, lebo cigán, lebo homosexuál, lebo medveď, ale v žiadnom prípade nie: lebo nenažraný zamestnávateľ, toho si treba vážiť, teda v prípade, že nie je žid……

Vodca vám dokáže svojimi rečami odvodenými s klasických manipulačných techník starých ako ľudstvo, teda náboženstiev vypnúť ističe asociality. Stáva sa z vás asociál a potenciálny vrah, socializovaný v rámci skupiny ďalších zmanipulovaných vypnutých jedincov. A keď sa vaša ekonomická situácia dostane do bodu, v ktorom nemáte čo stratiť, vrhnete sa do vyvražďovania kvalitne pripraveného terča vašej nenávisti – iných ľudí. Stačí necelých 10% populácie zmanipulovanej k takejto činnosti a ten zbytok sa už pridá čisto z pragmatických dôvodov – aby sa z nich nestala súčasť terča.

Zverstvá druhej svetovej vojny neboli žiadna hromadná mentálna anomália, bol to nanešťastie prirodzený stav civilizácie trpiacej nedostatkom a schopnosť páchať holokaust máme uzamknutú niekde hlboko v mozgu, čakajúcu na chvíľu, kedy príde niekto s kľúčom a nepremení nás na skutočných démonov z mäsa a krvi. Po druhej svetovej vojne niektoré krajiny pochopili skutočný dôvod existencie nacizmu a namiesto boja začali bývalým nepriateľom pomáhať, čo viedlo k dočasnému utlmeniu nacizmu. Zakrátko sa aj z takejto pomoci stal zdroj príjmov rozdávačov kariet a znova sa vraciame do stavu, kedy delíme ľudí na ubermenschen a untermenschen, pretože kapitalizmus sa nezaoberá sociálnou spravodlivosťou.

Máme tu vládu vedenú konzervatívnymi populistami a pravicovými „liberálmi“, ktorá sa oháňa koronakrízou ako dôvodom na rozťahovanie nožníc sociálnej stratifikácie. Opatrne sa začína chudobným brať, bohatým dávať a strednú triedu posielať do tej nižšej, pretože tá má najslobodnejšiu myseľ a to je pre vládu nebezpečné. Máme tu teda substrát, ktorý je pre náckov ako konský hnoj pre pečiarky a vítrusy dozretého nacizmu sa šíria lepšie, ako spomínaný vírus.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193786x
Priemerná čítanosť článkov: 3727x

Autor blogu