Založ si blog

Stručný návod na prežitie tretej svetovej

Diplomacia nám zlyhala, Rusko žerie Ukrajinu, už dnes privítame prvé státisíce utečencov, ktorí našťastie hovoria príbuzným jazykom a sú to v podstate bratia slovania, potom príde buď hladomor, alebo nám helfne naša Únia a hladujúcich nejako nakŕmime. S týmto sa budeme musieť naučiť žiť, lebo dnes ráno sa to jednoducho stalo a Voloďa začal vyrábať nové cárske Rusko tradičným a overeným spôsobom.

Lenže diplomacia je v poslednej dobe oničom a je celkom dosť možné, že niekto stlačí to povestné červené tlačidlo, ktoré vyrieši všetky problémy civilizácie obdobne efektívnym spôsobom, ako Voloďa akože rieši nacizmus na Ukrajine, teda tým, že civilizáciu zlikviduje a neuvidíme jedinú ostrú fotku z Webbovho teleskopu, nebuchneme šampanské po spustení prvej fúznej elektrárne a Elon Musk neodletí na Mars a tak mu treba. Skôr uvidíme jasný záblesk, ktorý nie je ani svetlejšou stránkou života, ani svetlom na konci tunela a už vôbec nie svetlom svetlejších zajtrajškov.

Keby náhodou k tomuto ohňostroju na oslavu konca pandémie došlo, s najväčšou pravdepodobnosťou zomriete do niekoľkých týždňov, tí šťastnejší sa odparia na mieste a tí najšťastnejší sa na to budú pozerať zo svojich jácht, ktorých predaj sa v posledných týždňoch zdesaťnásobil. No a ešte sú tu tí nešťastníci, ktorí nabehnú do prastarých protiatómových krytov, ktoré sa neoplatilo udržovať, pretože to nebolo ziskové a už vôbec nie potrebné a zomrú v nich po zrútení konštrukcie, nadýchaní sa čiernej plesne, alebo na dizentériu po pokuse zjesť obsah tamojších zásob konzervovanej žranice.

Takže ak ste šťastný majiteľ poriadnej jachty, súkromného lietadla s dlhým doletom a peňaženky napratanej tvrdou menou, je pravdepodobné, že budete otcami budúcich generácií chorľavých a zdeformovaných detí, ktoré budú základom budúcich zbytkov ľudstva. Len sa potrebujete dostať do relatívneho bezpečia a to skôr, ako vám EMP doondzí štartér.

Takže natankovať predražené fosílne palivo, nasadať a štartujeme. Prvé, čo oligarchu túžiaceho prežiť napadne ako finálna dôchodková destinácia je nejaký ten ostrov. Nápad je to výborný, pretože na ostrovoch, okrem tých britských je málo pravdepodobné, že by ste sa dostali do priameho ohrozenia hríbikom. Prekvapiť vás môže len tsunami vyvolané odpálením Poseidona, ktorého majú tavarišči, takže je pravdepodobnejšie, že vás spláchne v blízkosti severnej Ameriky, ako v strede Atlantiku. Ale čert nikdy nespí a tak doporučujem zvoliť radšej ostrov s horami, ktoré nie sú aktívnymi sopkami, pretože tie sú citlivé na zemetrasenia, ktoré posledná svetová vojna vyvolá a mohli by ste sa usmažiť podobne ako vaši bývalí otroci, ktorí vám na tie vaše jachty, lietadlá a ostrovy zarobili.

Ak sa besným psom ovládajúcim zemegulu podarí odpáliť viac ako 10% aktuálneho jadrového arzenálu predtým, ako si navzájom zlikvidujú veliteľstvá, nastane ďalší problémik, ktorý by mohol obmedziť váš pocit komfortu a to nukleárna zima. Tá ukončí všetky polemiky vedcov o možnostiach riešenia globálneho otepľovania, pretože napríklad v takom Slovakistane môže v strede leta teplota bez problémov vystúpiť až na – 25 stupňov Celzia. Našťastie sa ľudstvu podarilo poriadne podkúriť pod oceánmi a tak sa počas jadrovej zimy budú stále vyskytovať miesta, kde sa bude dať chodiť v tričkách. Je preto výhodné svoje posledné útočisko hľadať v tropickom klimatickom pásme a omývané teplými morskými prúdmi. Na ostrovy v Stredozemnom mori zabudnite, tam budete ťahať sople do roka od zmrznutia kontinentálnej Európy, kam sa môžete do piatich rokov dokonca vydať na saniach, teda keď vás predtým nezabije rakovina z rádioaktívneho spádu.

Najbližšie prívetivé miesto pre váš dôchodok sú Kanárske ostrovy, kde sú síce škaredé pláže, miestami aktívne vulkány, ale dobre sa tam šnorchluje. Akurát tam už niekto býva a keď sa mu tam nahrnú tisíce nešťastných zemepánov, ten niekto môže mať potrebu hladné krky poslať cez palubu. Celkom slušné podmienky poskytuje aj Madagaskar, kam sa zmestí veľa dobrých ľudí a aj miestne obyvateľstvo sa bude viac tešiť z ochladenia, ako strachovať z prílevu bielych mužov. Ďalšími šťastnými miestečkami sú prakticky všetky ostrovy južne od rovníka po úroveň Nového Zélandu, odkiaľ začína problémik s ozónovou dierou, ktorá počas nukleárnej zimy narastie na katastofickú veľkosť a dosiahne katastrofickú hĺbku no a kto by chcel okopávať svoju spálenú záhradku v skafandri…

Keď už sa na ten svoj ostrov doplavíte, správajte sa prosím k miestnym obyvateľom slušne a naučte sa konečne makať, lebo si na vás a vašich spolumilionároch vyskúšajú genocídu a tým pádom ste tam vôbec nemuseli cestovať a mohli ste sa radšej kochať pohľadom na tie záblesky na severe. Keď vydržíte 20 až 100 rokov, môžete sa vrátiť a pozrieť si naživo, čo ste vyviedli.

 

 

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193800x
Priemerná čítanosť článkov: 3727x

Autor blogu