Založ si blog

Tvrdý reset rajskej záhrady

Váženého čitateľa nasledujúceho článku vopred upozorňujem, že jeho predmetom je konšpiračná teória – ktorú som práve vymyslel, takže sa nemusí obávať, že by sa v nej okrem desiatok korelácií medzi ekonomickými a politickými anomáliami nachádzali nejaké znepokojujúce fakty.

Vlado Putin z božej vôle diktátor je po tom, ako mu nevyšiel blitzkrieg nejaký poblednutý a zdá sa, že aj trochu nahnevaný, lebo znova preukázal svoje obdivuhodné diplomatické kvality a to tým, že nechal uviesť ruské jadrové zbrane do stavu najvyššej pohotovosti, po sedlácky ich nechal natankovať a dobiť baterky, čo samozrejme nezabudol odkázať celému svetu a celý svet má dnes konečne po dlhých rokoch upratané suterény v ktorých sa pomaly hromadia konzervy, balíky s vodou a rozkladacie postele. Nie inak je tomu aj v samotnom Rusku, kde bábušky napiekli trvanlivé pečivo po tom, ako americký Joe odkázal Voloďovi, že jeho nápad je vlastne skvelý a ide oprášiť raketky tiež.

Keď v deväťdesiatych rokoch minulého storočia skončila studená vojna a milovníci svietiacich hríbov sa napriek tomu nevedeli vzdať všetkých týchto generátorov žalúdočných vredov u občanov, bolo jasné, že tragikomédia bude mať ďalšie dejstvo a len sa dúfalo, že to bude až v ďalekej budúcnosti. A dúfanie bolo účinné, lebo dnes už nikto nevie o čom sa to spievalo vo vtedajšom hite Wind of changes, takže to bolo setsakradávno.

Každopádne to ďalšie dejstvo máme rovno pred sebou a navonok to vyzerá, že šialený ruský diktátor chce zničiť ľudstvo, lebo si ľudstvo bráni obyvateľov jednej krajiny v ktorej chce zlikvidovať národnú identitu tým, že z nej urobí hrdý národ húževnatých bojovníkov, ktorí sa nezľaknú druhej najsilnejšej armády sveta. Áno, jedno z tých najpravdepodobnejších vysvetlení je, že sa Voloďa scvokol. A keď som sa pokúšal naladiť na vzorce myslenia takého cvoka, nachvíľu som sa scvokol tiež a začal som sa prehrabávať zvláštnosťami, ktoré sa pred inváziou udiali akoby náhodou, ale keď sa primiešajú k pozorovanej realite, začínajú smrdieť sprisahaním.

V roku 2021, keď zúrili najstrašnejšie kmene Covidu 19, svetová ekonomika krívala na obidve nohy, schvália americká vláda najvyšší rozpočet na ozbrojené sily v dejinách a Joe hneď na to ukončil okupáciu Afganistanu, čo politológom, ekonómom a iným múdrosráčom vŕtalo v hlave, ale príliš sa v tom nevŕtali, pretože okrem pozorovaného fenoménu nemali žiadne indície, ktoré by ich doviedli k vyvodeniu nejakého stráviteľného záveru.

Rok predtým sa hneď v marci z neznámej príčiny začali ceny stavebných materiálov šplhať na násobky cien z predchádzajúceho roka a ekonómovia hádali, že to bude asi tým, ako sú ľudia zavretí doma a tak z dlhej chvíle nakupujú stavebné materiály, ktorými si rekonštruujú svoje chaty. A to v poradí: drevo, oceľ, betón. Ako keď chcete postaviť konštrukciu z liateho železobetónu, čo je pri rekonštrukcií záhradnej chatky platné ako hadovi bicykel.

Zároveň sa v roku 2021 začalo neskutočne dariť lodeniciam, keďže sa objednávky na jachty zdesaťnásobili a vlastne nebolo miliardára, ktorý by sa novou superjachtou aj nepochválil, teda okrem smoliara Bezosa, ktorý chcel by ekologický a historický most musel uhnúť sťažňu jeho hyperjachty.

Ruskí veľmoži začali nakupovať nehnuteľnosti vo Venezuele, americkí v karibiku a predaj súkromných ostrovov zažil tiež svoje svetlé chvíle.

Jedno z vysvetlení jachtárskeho nadšenia a nakupovania nehnuteľností v trópoch je také, že si miliardári po Covide konečne uvedomili, že si potrebujú odpočinúť od starostí všedných miliardárskych dní. Ale je tu aj jedno temnejšie vysvetlenie, ktoré zároveň vysvetľuje dopyt po železobetóne a vypuknutie konfliktu, ktorý už niektoré médiá nazývajú pravým menom – tretej svetovej vojny.

Predstavme si, že sme klub najbohatších ľudí sveta, žijúci na preľudnenej planéte, ktorá to má spočítané, keď okamžite neprestaneme spaľovať ropu, žrať hamburgery a vyhadzovať plastové fľaše (a objednávať tovar cez polovicu Zemegule, kupovať tri autá do rodiny a podobne). Keďže sme top 10000, máme nielen slušné kontakty na vlády rôznych krajín, ale aj peniažky na zaplatenie think tankov, ktoré tej sprostej svoloči, ktorá dýcha náš drahocenný vzduch vysvetlí, že „tí druhí“ sú vlastne nepriateľ, ktorý nás zničí, keď nezničíme „my“ jeho. Takto v Rusku začali z ničoho nič médiá v rukách oligarchov presviedčať, že tuhľa v EÚ sme všetci sfetovaní homosexuáli a chceme zničiť matičku Rus rozmiestnením atómoviek rovno pri hraniciach Ruska. Médiá rovnakých majiteľov zatiaľ presviedčali nás, že rusi sú banda ožralcov, ktorá nás ohrozuje svojimi atómovkami. Skúsení našepkávači o týchto blbinách presvedčili politikov a tá banda ruských ožralcov sa vrhla na tých sfetovaných homosexuálov. No a tu začína druhé dejstvo druhej konšpiračnej teórie, ktorú som za svoj život stvoril (Tá prvá bola o tom, ako zamestnanci autoservisov v zime po nociach vyrábajú krompáčmi výtlky, aby navýšili zisky autoservisov nutnosťou výmeny rozbitých tlmičov áut, ale nejako sa neuchytila, čo už na Ľuba Huďa, ktorý dostal vládny BAN sa nechytám)

Máme teda postavené masívne železobetónové stavby, máme jachty, máme pozemky v trópoch južnej hemisféry. Potrebujeme sa zbaviť 7 miliárd ľudí, aby sme uťali globálne otepľovanie, ale hlavne ušetrili dochádzajúce neobnoviteľné zdroje. Máme prostriedky propagandy, uplatených politikov, analytikov, hlúpych vojačikov a 12000 jadrových zbraní najrôznejšieho vyhotovenia. Nič nám nebráni vyvolať armagedon a stačí nám na to len rozpútať to v pravú chvíľu, napríklad hneď ako sa zistí, že končí pandémia strašného vírusu, ktorá dva roky frustrovala svet, ktorý sa teda bude len odovzdane pozerať, čo nového sa to zase deje. Vyhodíme Zem do luftu, dáme pri tom pozor, aby boli jadrové zbrane odpálené v dostatočnej výške na to, aby sme minimalizovali následky a dĺžku trvania nukleárnej zimy a môžme ísť na to. Za pár hodín sa vyriešia všetky problémy civilizácie aj so samotnou civilizáciou, ktorá zhorí na popol. Rádioaktivita začne miznúť za dva týždne a máme tu nový krajší svet pre tých, ktorí si ho zaslúžia viac, než ten hmyz produkujúci zástupnú hodnotu vecí.

Korelácia neznamená kauzalitu, ale neviem ako vy, ja už mám v pivnici zásoby na dva týždne prichystané. A jodid draselný zháňať nemusíte, jadrové zbrane produkujú len nepatrné množstvo Jódu 131, teda keď nedopadnú na jadrovú elektráreň.

 

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193959x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu