Založ si blog

Voloďa verzus Voloďa

Dnes prebehlo ďalšie kolo „mierových“ rokovaní o tom, na akú frakciu makadamu bude Ukrajina rozdrvená predtým, ako niekomu rupnú nervy a stlačí červené tlačítko a Rusko predložilo prekvapivý návrh nie nepodobný teleshopingovým ponukám polovičnej ceny a  pribalenia nepotrebných sprostostí k zakúpenej nepotrebnej sprostosti ak zavoláte do desiatich minút. No a Ukrajinská delegácia na túto ponuku zahlásila, že nee, ani bohovi.

Voloďa P. hrá síce vabank, lenže nehrá poker, ale šachy, čo si Voloďa Z. nevšimol, lebo však on je geroj a geroj hodí do banku všetko, lebo má dva páry a jeho súper má len koňa na dostrel od jeho dámy.

Takže Voloďa P. dnes Voloďovi Z ponúkol, že sa jeho logistická pohroma sfleku zdekuje z Ukrajiny v prípade, že Rusko vyfasuje Doneck, Luhansk, Krym a Ukrajina sa zahrá na Švajčiarsko, teda že nepôjde do NATO. No a geroj Voloďa Z. zjavne nepochopil, že mu Rusko ponúka v podstate svoju kapituláciu, tak to ako správny zabávač zaklincoval a bude naďalej s najrôznejšími think tankmi skučať, aby bola rozpútaná posledná svetová vojna (viď moje predchádzajúce bludné články)

Keby Voloďa Z. pochopil, že nehrá poker, ale šach, zabezpečil by okrem skončenia demolácie svojej krajiny Puťovou hordou kromaňoncov aj to, že jeho občania sa za pár rokov nestanú v hladujúcej Európe vďačnými cieľmi extrémistov, ktorých množeniu chudoba a hlad prospieva. Ostatne extrémisti dnes vyliezli už druhý krát na nesprávny kopec, ktorý mal byť tentokrát najvyšší, čo sa dá vnímať ako znamenie, že sa ich preferencie začnú zvyšovať až kým nebudeme mať v najbližších voľbách ďalšie prekvapko. V politike sa vždy bojuje o hlasy ľavej polovice gaussovej krivky intelektového výkonu, pretože inteligencia sa vylučuje s entuziazmom a schopnosťou zvoliť si za svojho pána típka z najväčšieho billboardu pri diaľnici.

V roku 2024 sa v Rusku budú konať prezidentské voľby a Voloďa P. neskutočne nasrahneval prakticky všetkých ruských oligarchov, ktorí sú v podstate tí, ktorí v rosiji reálne vládnu pomocou výplat. A vládnu až do tej miery, že ten 70 ročný starec by sa stal prezidentom jedine v prípade, že by nechal postrieľať všetkých protikandidátov. Miestnym oligarchom by stačilo postaviť proti Voloďovi P kohokoľvek, kto by sľúbil, že vybaví zrušenie sankcií a potom by sa NATO zapodievalo v podstate už len Čínou.

Voloďa Z. by v  scenári navrhnutom Voloďom P. , resp. jeho delegáciou zostal pri moci, ktorú mu mimochodom rusi v tom dnešnom návrhu priznávajú. Naopak nepristúpením na návrh rusov jeho vyhliadky na ďalšie volebné obdobie hasnú a to aj v prípade, že by sa rusi zdekovali spontánne, čo je však menej pravdepodobné, ako nukleárny holokaust. V tom čase už nacistická Európa by začala vyháňať ukrajincov, ktorí podobne ako schrodingerov róm nechcú robiť a kradnú ľuďom prácu, zavládli by nepokoje  a demokracia by dostala na prdel.

Blafovanie v tejto partičke pokru Voloďovi Z. nevyšlo, lebo šach sa s kartami nehrá. Byť dobrý bojovník neznamená byť dobrý štátnik a už vôbec nie politik.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193164x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu