Založ si blog

Nerešpektujem tvoj názor

Kedysi strašne dávno, začiatkom pandémie takého škaredého vírusu, ktorý v tých dobách ešte nemal vedomosť, že najlepší spôsob, ako sa rozmnožiť je nezabiť svojho hostiteľa posadil vtedajší duch doby väčšinu človečenstva k monitorom a displejom zariadení určených na komunikáciu a šírenie názorov. Netrvalo dlho, kým si všakovakí podnikavci uvedomili, že Alex Jones (taký pošahaný vloger) nezbohatol na produkcií videí o varení, ale na strašení dôverčivej časti populácie typickej sklonmi k paranoidite.

A keďže indukovaná paranoidita je prenosná prostredníctvom sociálnej interakcie a tú podstatne zjednodušili sociálne siete, tí, ktorí poznajú „skutočnú pravdu“ sa začali množiť ako africké bzdochy v mojej záhrade, čím pozdravujem nácka Magiána, ktorý neverí v globálne otepľovanie. Spočiatku to vyzeralo, že vlnky konšpiračných teórií odoznejú, ako tá o chemtrails, illuminátoch, ale pandémia ponúkla netušene veľké publikum, pre netušené veľké množstvo „odborníkov“, ponúkajúcich „správny názor“, ktorý je navyše „váš“, lebo „vy nie ste nejaké ovce veriace skorumpovaným farmakorporáciám“ (nieže by skorumpované farmakorporácie neexistovali…)

No a tak sa zrodila nová éra moderných dejín – postfaktualizmus. V postfaktualizme je nepodstatná existencia nejakej vedy a jej výdobytkov, to najpodstatnejšie a najsvätejšie je mať „svoj vlastný“ názor. A to by v tom bol čert, keby nové myslenie nových ľudí nevyužili politici, ktorí namiesto toho, aby vyzývali k zdravému rozumu začali oslovovať konkrétne názorové množiny, ktoré postavili proti sebe a tí obzvlášť primitívni jedinci redukovaní na voličov ostali tak nejako agresívni.

Dnes bol predstavený program na zjednotenie rozpoltenej verejnosti pod názvom „Rešpektujem tvoj názor“ a vyzerá to, že v najbližšej dobe to budú mať ťažké hlavne tí, ktorí nie sú členmi exkluzívnej sociálnej skupiny majiteľov správneho názoru, teda tých 20% populácie, ktorá je preukázateľne schopná kritického úsudku, pretože to vyzerá, že sa im bude nejaká skupinka sociológov snažiť vysvetliť, že je potrebné rešpektovať vypatlancov, teda čo to trepem občanov hlásajúcich že Zem je plochá, lebo nikto z tých, čo tvrdia, že je guľatá nebol osobne vo vesmíre, prípadne chruňov, ktorí vedia, že vlády vraždia vynálezcov perpetuum mobile, aby udržali svoje investície v ropnom priemysle.

Ale skúsme si predstaviť, že by sme povinne rešpektovali názory, aké sa pred druhou svetovou vojnou povinne rešpektovali v Nemecku, koľko by asi trvalo, kým by sme si demokraticky zvolili vodcu, ktorý zruší demokraciu v mene boja proti vnútornému a vonkajšiemu nepriateľovi?

Indukovaná paranoidita sa správa ako mykóza. Ak sa nakazíte, ste vtiahnutí do uceleného zdeformovaného svetonázoru v ktorom v rámci dosiahnutia „osvietenia“ dostanete naservírované celé balíčky „pravdy“ a nebudete môcť premýšľať o ich validite, lebo by ste zradili svoju novú myšlienkovú výbavu. Podhubie vás naučí šíriť ho komentármi na sociálnych sieťach, naučí vás brániť sa pred posluhovačmi zla, teda jedincami, schopnými spochybňovať tento názor a keď sa stretnete s inými nakazenými zdieľajúcimi „pravdu“, huba vás odmení pocitom spolupatričnosti. Odtiaľ je už len malý krok k vzniku kultu, ktorý z vás urobí plodnicu, klerika schopného za „pravdu“ bojovať v realite, napríklad strieľaním politikov. No a práve to je dôvod, prečo sa strojcovia politiky zrazu začali báť svojho vlastného výtvoru a snažia sa zmieriť spoločnosť, čo sa im však asi nepodarí a zhoríme v plameňoch nenávisti voči samým sebe.

Niekto kedysi napísal, že Zem funguje ako jeden superorganizmus a ak jedna časť organizmu začne bojovať proti inej časti, takýto organizmus nemá najmenšiu šancu na prežitie.

Free hate culture

16.05.2024

Keď sa spoločnosť nachádza v rozklade a umenie si chce zachovať svoju spoločenskú funkciu, musí zobrazovať svet ako meniteľný…… ale nie slňječkármi…… dezolátmi už určite nie…… tí druhí sú dementi, ožralci, feťáci, vlastne to ani nie sú ľudia…..tak do nich. Nuž tak nejako to od včera vyzerá nielen na sociálnych sieťach. [...]

Radšej zdaniť, ako zožrať

26.04.2024

Po najnovšom vynáleze slovakistanskej parasociálnej vlády, ktorú si pospolitý ľud slovenský zvolil v hrôze z toho, že z vodovodu potečie namiesto vody LGBTQI, hrôze z toho, že budú musieť zhruba 10 minút bojovať proti ruským „bratom“ a hrôze z všadeprítomných amerických agentov,…. teda dani z cukru, ktorá musí byť, aby sa efektívnejšie bojovalo proti [...]

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 198982x
Priemerná čítanosť článkov: 3618x

Autor blogu