Založ si blog

Kritický úsudok je neposlušnosť

Pravdepodobne by ste od blogera, ktorý sa prednostne zaoberá prekladom orwellovskej podstaty domácej politiky do sarkazštiny nečakali, že deň po voľbách nekope do víťazov prvého kola prezidentských volieb, ale otvorí znova tému antropocénnej extinkcie, ale po piatkovom študentskom klimatickom štrajku sa objavila výraznejšia vlna odporu voči myšlienke zachrániť život na Zemi, než som pôvodne očakával a podľa obsahu niektorých demagogických článkov, napr. českého média Reflex nie sú ľudia vnímajúci kritický vývoj klimatickej zmeny len teroristi, ale aj záškoláci a Greta Thunberg je zase mentálne retardovaná, čo ma dostáva blízko meltdownu.

Podľa autora tohto článku vystupujúceho v roli prísneho tatina všetkých študentov sveta, čo je samo o sebe možný príznak duševnej choroby sú štrajkujúci študenti záškoláci, teda tí, ktorým sa piatok nechce ísť do školy, pretože si neurobili domáce úlohy, alebo sa nepripravili na prípadnú písomku. Skúsme si predstaviť, ako by tento „tatino“ opísal štrajk zamestnancov ľubovolnej továrne za vyššie mzdy, v ktorej by nebol tatino, ale napríklad smenový manažér – „zamestnanci sú banda nenažrancov, na ktorých je treba dlhý bič a krátky dvor a majú byť radi, že vôbec dostávajú nejakú výplatu za tak sfušovanú robotu, akú predvádzajú.“ A predstavme si, že by takúto informáciu ako redaktor prestížneho bulváru vylepil na titulnú stránku, aby všetci vedeli, že zamestnanci tejto továrne sú vandráci. Pravdepodobne by naňho dopadla minimálne žaloba zamestnancov, prípadne odborov za poškodzovanie dobrého mena, alebo by prestal byť redaktorom a za hanbu, ktorú spôsobil majiteľovi továrne by dostal okamžitú výpoveď. Lenže študenti sú predsa detičky a keď detičky neposlúchajú, mačistický tatino na nich vytiahne remeň a je po odpore. Je to síce trestný čin, ale poriadne preľaknuté dieťa svojho tatina nebonzne, takže sa pán redaktor spolieha na to, že „reformovaný“ vzdelávací systém sa s jeho postupom stotožní, pretože si ako správny kverulant objednal od štátu výchovu poslušného dieťaťa a keď z dieťaťa nevyrastie plnohodnotná súčasť stáda vedeného ekonomickými zámermi na porážku, systém zlyhal. Ak má pán redaktor v starostlivosti dieťa, doporučujem vo svetle spomínaného článku prejaviť záujem sociálke. Mimochodom článok má názov: Klimatické záškoláctví: Ekologisté cynicky zneužívají mentálně postiženou dívku a meno autora je Ivan Brezina (má verejnú autorskú stránku na facebooku, takže v prípade záujmu o argumentáciu mu zanechajte odkaz, odporúčam nejaký slušnejší, ako sú jeho agresívne výlevy).

A teraz k tej „mentálne postihnutej dívce“. Brezina ako správny bulvárny redaktor zháňal dôkaz toho, že Greta Thunberg je vlastne cvok, ako zdroj svojho tvrdenia použil českú Wikipediu a to nasledovne: „Lidé s Aspergerovým syndromem jsou snadno manipulovatelní,“ čteme na Wikipedii. Podle psychologů je pro ně charakteristické černobílé vidění světa a velmi jednostranný projev zájmu. Často se upnou na jednu věc, která se pro ně stává naprostou prioritou (například přeříkání jízdního řádu nazpaměť nebo učení se telefonním seznamům)“.

Nuž Wikipedia už nie je to, čo bývala vo svojich začiatkoch a ešte prednedávnom sa na slovenskej verzii objavila aj taká informácia, že my aspíci sme vlastne psychopati, ktorí majú vlastný svet a nemajú záujem o dianie vo svojom okolí, čo si tak nejako odporuje nielen s konaním Grety, ale aj tisícok „psychopatov“ z oblasti vedy, techniky, umenia, športu a t.ď. Jednoducho dokážeme objekt svojho záujmu uchopiť tak, že v ňom získavame v krátkom čase expertné vedomosti a mne osobne telefónne zoznamy nechutia tak, ako ekológia a klimatológia. Greta tiež v Davose nehovorila nič o telefónnych zoznamoch, ani vláčikoch, aj keď je fakt, že prednostne cestuje vlakom.  K jednoduchej manipulovateľnosti wikipedia tiež zabudla informovať, že sa jedná o manipulovateľnosť v sociálnej oblasti a prejavuje sa len dovtedy, kým sa vedome nenaučíme rozoznávať manipulačné taktiky od altruizmu, čo je vlastnosť, ktorá ako sa zdá dnes chýba nielen redaktorovi Brezinovi, ale aj fanúšikom 320000 klimaskeptických stránok ropákov.

Globálna klimatická zmena je merateľná, meraná a keď niekto s doktorátom z ekonomiky tvrdí, že je expert na klímu Zeme, nie je to človek, ktorého názor by mohol byť pokladaný za fundovaný v oblasti klimatológie, zvlášť keď sa každé ráno trasie pri sledovaní grafov vývoja cien komodít, do ktorých investoval. Obzvlášť odporné sú demagogické plátky, ktoré vytvárajú konšpiračné teórie, obvykle v tom zmysle, že hnusní klimatológovia pozmeňujú výstupy meracích staníc, bójí a satelitov, lebo Čína chce zaplaviť svet solárnymi článkami (čo USA asi nedokážu  Viď newspeak), alebo pri použití Occamovej britvy tieto stránky jednoducho platia ropné spoločnosti, čo sa v minulosti dokonca aj potvrdilo, teda Bingo.

Takže nebuďte mentálne postihnutí, ako demagóg Brezina a používajte kritický úsudok. Nič iné Vám nezostáva, keď nechcete byť ľahko manipulovateľní.

 

 

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 194220x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu