Založ si blog

Je pán premiér duševne zdravý?

Z dlhej chvíle strávenej v polovičnej karanténe pozerám reláciu „v politike“, kde vystúpil najnovší veľavážený pán premiér, že sa teda dozviem, aké opatrenia proti tlsťochovi príjme nová vláda. No a namiesto toho sa dozviem, že je čas na paniku, lebo sme prakticky všetci nakazení (sarkazmus), pretože Pellegrini je zlodej, vrah, a neviem čo ešte. Po niekoľkých minútach monológu, počas ktorého si vážený pán premiér stihol aj poplakať dostáva de facto rovnakú otázku, teda: „aké opatrenia proti šíreniu tlsťocha nová vláda príjme?“ A znova monológ o tom, ako Pellegrini všetko dod*bal a nastáva apokalypsa (znova sarkazmus, ale popisovať celé vyjadrenie „pána“ premiéra sa mi citovať nechce)  Na tretí pokus pán premiér naznačil, že vláda čoskoro padne, lebo Sulíkovci navrhujú bez diskusie svoje vlastné opatrenia (to, že tie opatrenia sú zavedenie neofeudalizmom zaváňajúcej diktatúry trhu asi netreba rozoberať do detailov, však to majú stále vylepené na svojom fejzbúku). Byť klinickým psychológom, ktorým nie som, stavil by som u pána premiéra na histriónsku poruchu osobnosti, líznutú mýtomániou a vedenie krajiny takouto „osobnosťou“ nedoporučím. Skôr by som mu doporučil sedenia s psychoterapeutom, v prípade zhoršenia stavu nejaké zlepšováky nálady od psychiatra.

No a s vládou založenou na argumentum ad Fico, vedenou človekom, ktorý si zaplače v štúdiu pri vysvetľovaní, že všetci sme v rici a budú nás odvážať do spaľovní mŕtvol, ktorá stojí na pilieri anarchokapitalizmu ľudských hyen v podobe sulíkovcov, napopulistickejšej strane v histórií ľudstva vedenej bývalým šmelinárom a strane z ktorej utiekol predseda v momente, keď zistil, že bude musieť niečo riešiť má slovač prežiť pandémiu sa nedá udržať fungujúci štát.

Keď hodíte kus draslíka do vane s vodou, vaňa exploduje a práve toho sme na slovensku svedkami. Vaňa je vírus, draslík je nová vláda. Nastal koniec Slovenska, ako sociálneho štátu a dnešné vyjadrenia pána premiéra je jeho začiatkom. Odpočítavanie môže začať. Alebo sa môžeme pokúsiť spoločnou snahou zamedziť škodám spôsobeným neschopnou vládou, dookola rozprávajúcou o tom, ako vlastne všetko spôsobil Fico, počkať kým sa rozpadne a založiť si na troskách politickej kultúry nový spôsob spravovanie tohto kúska Zeme.

Počet nakazených bude exponenciálne rásť, krívajúce zdravotníctvo vhodené do náručia oligarchov bude robiť všetko, čo dokáže a zachráni, koho len uvládze. Bezpečnostné zložky začnú po prekonaní vrcholu nákazy kolabovať s tým, ako ľuďom dôjdu peniaze a jediným spôsobom pre donedávna pracujúcu chudobu ako prežiť bude kriminalita, okrasná vláda zruší výsluhové zabezpečenia polície a vojakov, aby mohla nakŕmiť podnikateľský sektor vyhrážajúci sa prepúšťaním a každý sa bude musieť brániť sám. Na jeseň pandémia skončí, pochováme svojich rodičov a pole našej existencie bude poorané, aby sme zasiali osivo nového sveta.

Je len na nás, či to bude svet skutočnej slobody, alebo slobody vykorisťovania pre tých, ktorí ekonomicky prežili. Každopádne nebude rovnaký, ako ten, ktorý sme tu mali ešte pred niekoľkými týždňami.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 194026x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu