Založ si blog

Keď sa z pastiera vykľuje vlk

Máme ten najlepší politický a ekonomický systém, aký sme tu ešte pred takým mesiacom vôbec mohli mať, alebo nás o tom propaganda majiteľov systému aspoň presviedčala. Vlastne by mi ešte pred mesiacom bolo hlúpe písať to, čo si prečítate v nasledujúcich riadkoch, pretože by som to sám považoval za konšpiračnú teóriu a konšpiračné teórie zväčša nepovažujem za súčasť zdravého rozumu, na ktorý mám dokonca reálny papier od cvokára* (* k tomu ma poslal obvodný lekár pod hrozbou nekonečnej práceneschopnosti po tom, ako sa verejne priznal, že som aspík)

Diabol sa skrýva v detailoch a v politike a ekonomike na globálnej aj lokálnej úrovni sa jednoducho začali vyskytovať nejako povedomé a navzájom sa dopĺňajúce detaily, ktoré sú súčasťou údajných opatrení proti šíreniu koronavírusu, aj keď nemusia.

Ekonomický systém postavený na fiat platidle má taký menší problémik, že tie pokreslené papiere majú vnútornú hodnotu pokresleného papiera plus hodnotu pôžičiek zväčša príslušníkov najnižšej spoločenskej triedy, ktorí síce drú ako kone, ale nemôžu si za svoje výplaty dovoliť  okrem jedla a základných životných potrieb napríklad ani bývanie, alebo dopravný prostriedok. No a práve tá druhá polovica hodnoty peňazí dostala defekt, pretože zamestnávatelia si spočítali, že tvárou v tvár hypotetickej ekonomickej apokalypse bude pre nich výhodnejšie zbaviť sa tej časti aktív, ktorá má najvyššiu spotrebu a najnižšiu pridanú hodnotu, teda pracovných síl, známych mimo systému aj ako ľudia. No a žiadni zarábajúci ľudia sa rovná žiadna kúpna sila sa rovná žiadne splátky pôžičiek sa rovná žiadna hodnota peňazí a teda žiadny majetok.

A tak prišla vláda, že ten defekt v systéme zalepí a to ideálne tým, čo má po ruke, teda svojimi domnelými právomocami posilnenými mimoriadnym stavom. Zrazu sa bez odporu verejnosti zavretej v obývačkách schvaľuje prenasledovanie ľudí pomocou ich mobilných telefónov, riziko strát zamestnávateľov vrátane nadnárodného korporátu sa prenáša na ekonomickú kastu otrokov, lebo zamestnanec znesie a keby nezniesol, tak je to občianska neposlušnosť a stačí mu nahádzať zo dve tri na chrbát obuškom. Veď máme peňazí aj na nové stíhačky, tak na podporu korporátu sa nejaká tá miliarda, ktorú môžme zobrať tým žebrákom z tovární nájde. Protestovať nebudú, však je tu lex corona a ten protestovanie zakazuje. A keď bude treba zakáže aj vychádzanie z domu. Alebo nariadime povinnú prácu v záujme štátu? Nie sme ešte v bode, kedy sa začínajú budovať gulagy a nemáme ešte postaveného toho „správneho nepriateľa“, ale karty sú rozdané aj s esami v rukávoch ľudí, pre ktorých je výkonnosť ekonomiky viac ako zachovanie demokracie. Zamestnávatelia dostanú peniaze za to, že nevyhodia zamestnancov, zamestnanci dostanú polovicu platu z ktorého si nekúpia ani suché rožky a všetci budeme takto hrdinsky „bojovať s vírusom.

Čo som si kedysi z dlhej chvále čítal Bohatstvo národov od psychopata Adama Smitha – otca kapitalizmu, písalo sa tam, že neviditeľná ruka trhu sa vie vynájsť v akejkoľvek situácií a ako tak pozerám, neviditeľná ruka sa zviditeľnila v podobe tých, ktorí majú ochraňovať záujmy občanov.  Pandémia skončí a my sa zobudíme do nevej reality, takej, akú nám náš jediný skutočný boh- trhová ekonomika vytvorí. Reality neofeudalizmu, otroctva a budeme na slovo poslúchať našich vládcov, ktorí budú rozhodovať, či sme dostatočne výkonní na to, aby sme mali právo na existenciu.

Spoločnosť má vo zvyku zapáliť barikády až v momente, keď už nemá čo stratiť a z toho dôvodu sa ľudia prestanú strachovať o svoje životy. Tým, ktorí majú s diabolskými detajlíkmi „záchranných opatrení“ niečo spoločného odkazujem len toľko, že revolúcia nie je možnosť, ale nevyhnutnosť pre prípad, že sa ten „nový svetový poriadok“ podarí, takže to berte ako varovanie. Nie posledné varovanie, ale to prvé.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 193852x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu