Založ si blog

Keď vláde opadávajú orgány

Už sú to takmer dva mesiace, čo nás naša vláda zavrela v obývačkách a mesiac, čo sa chodíme infikovať vírusom, proti ktorému bojujeme na odberné miesta všeľudového antigénového testovania. Vláde, ktorá to celé pod vedením sebainfluencera Igora spískala pomaly opadávajú poslanci, ktorí už stratili trpezlivosť so spôsobmi, ktorými náš diktátor a jeho zopár verných vládne, ale Igor má ešte stále slušnú zásobu poslancov, ktorí v týchto ťažkých časoch dávajú prednosť poslaneckému platu pred úradom práce, prípadne nespokojnými veriteľmi svojich firiem. Veď o peniaze ide až v prvom rade a v tom druhom rade ide o to, tváriť sa, že niečo robíme, aj keď na to hádžeme bobek.

Dva týždne dozadu som začal s napätím sledovať, kedy v našich covidových štatistikách klesne počet aktívnych prípadov na záporné číslo, nech je aspoň sranda, keď už kompetentní nie sú schopní ani len bačovať štatistike. Lenže potom zrazu prestali pribúdať uzdravení a z grafu zmizla krivka počtu aktuálne nakazených, takže mi odborníci štatistickú srandu prekazili. Výsmech občanom nadobudol zlovestné črty skrývanej zmätenosti, keď ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo, že sa vlastne štatistike nič zásadné nestalo, len že už budú vykazovať vyliečených len raz týždenne a to tak, že tých, čo prežili vyhlásia po 14-tich dňoch za zdravých. To ale grafy nenapraví, obzvlášť vo svetle nového svetového rekordu, ktorým sa slovakistan môže hrdiť – počtom mŕtvych na milión obyvateľov a progresiou tejto krivky. Čo sa vlastne stalo, že nám to nejako nevychádza?….

Keď išlo Slovensko onehdy do schengenu a ja som bol ešte mladý policajt, dostali sme od Bruselu za domácu úlohu okrem iného aj znížiť nehodovosť na cestách. „Múdrosráči“ z ministerstva vnútra vymysleli trik, ktorým klesli počty dopravných nehôd o dve tretiny a to tak, že stanovili parametre udalosti, ktorá je dopravnou nehodou, napríklad zranenia, výška škody, poškodenie dopravnej značky a keď sa do nich vodiči netrafili, nedošlo k nehode, ale takzvanej škodovej udalosti, ktorá sa v štatistike nehodovosti samozrejme nevykazuje. Čo tam po tom, že je to absurdné, keď to na papieri vyzerá ako malý zázrak? No a o obdobný štatistický zázrak, ale v inom kontexte sa pokúsila aj táto „vláda“.  Jednoducho sme vykazovali ako nakazených len tých, ktorí boli potvrdení PCR testom, ale vyliečení boli aj tí, ktorí boli odchytení na základe antigénového testu. Tak sme sa pohybovali v celkom obstojných PCR číslach, len nám trocha trčalo číslo tých, ktorí si už nikdy nevychutnajú teplé jarné lúče slnka, šumenie listov v májovom vánku, motýle poletujúce nad lúkou obsypanou kvetmi, no a samozrejme tí, ktorí neboli autisti aj stretnutie so svojimi blízkymi. Pre našu vládu to je samozrejme len číslo, veď čo iné ako počítanie čísel sa dá očakávať od psychopatov. Kdekoľvek inde na svete je mortalita tým najvýznamnejším parametrom odhaľujúcim skutočnú mieru šírenia covidu, len naše ministerstvo zdravotníctva pod vedením neschopného náboženského fanatika schopného vymeniť vo vedení nemocnice lekára za zlievača kalkulovalo s výsledkami testov, z ktorých obzvlášť tie, na ktoré chodíte každý víkend majú efektivitu nie nepodobnú efektivite vyhlásenia, že mám Covid, keď som stratil čuch.

Keď už chceme niečo extrapolovať z čísel, tak 100 mŕtvych znamená, že pred týždňom sa v daný deň nakazilo približne 8500 ľudí. Z tých nech bolo PCR testami odchytených 2000 a Ag testami 1500, ostatní nech idú do práce a zrazu sa čudujeme, že nám kolabujú nemocnice. A kompetentní ak sú teda kompetentní musia vedieť, čo sa deje. V opačnom prípade je krajina vhodená do klietky bláznov.

V prestížnom lekárskom magazíne The lancet bolo zverejnených viacero štúdií o objave nových liekov schopných zachraňovať životy aj pacientom s ťažkým priebehom choroby a štúdia, ktorá preukazuje vysokú účinnosť a zdravotnú bezpečnosť ruskej vakcíny Sputnik V. Naši „kompetentní“ sa doteraz hádajú, či je nákup Sputnik-u V politická pasca, ktorá urobí zo slovakistanu vazala Voloďu Putina, tak to radšej necháme tak a z lieku Ivermectin sme objednali na ochutnávku 5000 dávok, čo stačilo na tri dni. Kolchicín sme pre istotu nekúpili vôbec, lebo však to je jedovaté, ale budeme sa ďalšie mesiace „zachraňovať“ pred covidom pomocou čakania v radoch na výter z nosov, lebo tie testy sú predsa super, lebo si to myslí schizofrenický premér.

Ak táto vláda s týmto prístupom zotrvá ešte pár mesiacov, bude sa o Slovensku písať vo svetových médiách čoraz viac.  Ale nie ako o víťazovi, ale ako o krajine, ktorá svoj boj prehrala. A  viem aj to, na koho naša vláda svoju vinu zhodí. No predsa na občanov. Na mňa, na vás, na kohokoľvek, kto spochybnil prínos neustáleho plošného testovania a určite nenosil poriadne utiahnutý odporúčaný model respirátora, lebo inak by sa predsa nenakazil. Psychopati to majú jednoduché, lebo nikdy nie sú na vine a svedomie ich tiež netrápi.

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 194175x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu