Založ si blog

Vladimír Iljič Putin

Hodiny posledného súdu sa ani pre tento rok nepohli z hodnoty 100 sekúnd pred polnocou a niekomu to asi prišlo príliš nudné, tak dnes 11 z desiatich slovákov vie, že ideme do vojny z Ruskom, teda v prípade, že zlyhá diplomacia USA spočívajúca v balení a odlete diplomatov USA z Ukrajiny, ktorá sa celkom zjavné mení na perineum (miesto kam budú dopadať gule)  – aspoň som to tak pochopil z dnešnej tlačovky Naďa a Korčoka, ktorí nám všetkým už vybrali s kým sa môžme kamarátiť a čo nemáme hovoriť, lebo je to trestné. Kto háda, že nemáme hovoriť, že odmietanie ochrany zo strany USA je lepší nápad, ako mobilizácia, ten to z tej dnešnej tlačovky pochopil podobne, ako ja a teda je buď autista, alebo má obdobne pokrivený intelektový profil, ako moja egocentrická maličkosť.

Takže kamarátov, ktorí nás ochránia pred veľkým zlým medveďom, ktorý chce rozpútať vojnu požiadavkou nebrať Ukrajinu do NATO už máme vybratých a počítam, že sa v týchto chvíľach doma ožierajú pred nalodením, keďže veľký Joe za oceánom už prehodil ceduľu reprezentujúcu nasratosť bývalého svetového policajta a súčasného svetového roja kobyliek na DefCon 3. Tiež nás intenzívne masírujú médiá s americkou účasťou v dozorných radách (dokonca aj to v ktorom mám blog) správami o tom, ako sa celý vyspelý svet chystá prekaziť rusovi jeho plány na ovládnutie sveta a bastlia sa infografiky o tom, ako všetci zomrieme, keď na nás rusi pustia jadrové hlavice.

Situácia je zlá a slovač by mala pomaly začať zametať svoje jadrové kryty, kontrolovať zásoby konzerv, či sú ešte od roku 2012 v záruke, zháňať jodid draselný, lebo ide armagedon a štyria jazdci apokalypsy (funny fact: tretí jazdec apokalypsy je inflácia). Keď sa pozrieme na také nemecké médiá, zistíme, že tieto sa okrajovo zmieňujú o nejakých nezhodách Stoltenberga s Lavrovom, ktorí si navzájom ukazujú pipíkov. No a ako už z histórie vieme, čím väčšia je propaganda, tým je plánovanej viac krvi na konkrétnom území, čo je pochopiteľné, keby sa náhodou zlý medveď ohrozujúci americký sen na Ukrajine rozhodol neuposlúchnuť krajinu č. 1, ktorá si na tento rok pre istotu odklepla druhý najvyšší rozpočet na armádu v dejinách napriek tomu, že to vzdala v Afganistane. (Náhoda? Nemyslím – joke) Ale kto by sa chcel dovracať od nádielky „faktov“, tomu odporúčam sledovať CNN, kde sa dnes všetci pravoverní obyvatelia krajiny tak slobodnej, že si môžte vybrať medzi slobodným zaplatením 12000 dollarz za liečbu Covidu, alebo slobodným otrčením kopýt dozvedeli, že Putin je vlastne prevtelený Lenin a preto sa aj volá Vladimír. Tento Vladimír je podľa CNN boľševik, ktorý chce zotročiť západ tým, že mu uberie právo na slobodné trhové hospodárstvo.

Človek by si myslel, že v globalizovanom svete preplnenom aktivitou na sociálnych sieťach sa jednoducho zvedavý američan opýta nejakého random rusa, že ako to u nich vlastne majú a o svoje zistenia sa podelí s kamarátmi. Lenže kultúra hyperkonzumu už zjavne zavŕšila proces premeny ľudí na obsluhu chatov a zvedavosť je len strata času, ktorý sa dal venovať foteniu selfíčok na instáč.

V tej tvrdej realite majú totiž rusi kapitalizmus najhrubšieho zrna postavený na ťažkom priemysle, kde samozrejme nejaký ten start up nemá najmenšiu šancu, tak tam zaostáva vývoj technológií. Kapitalizmus, ktorý nemá ďaleko od ťažobných oblastí v USA. Ďalší problém, ktorý je rovnako pálčivý, ako tamojší kapitalizmus je nacionalizmus postavený na celkom slušnom vojenskom zázemí, vrátane jadrových zbraní. No a posledný problém rusov, pre ktorý ozaj nie je dobré presviedčať ich, že zomrú v boji je ruská vojenská doktrína, ktorú vyšpekulovali ešte v druhej svetovej a vylepšili v studenej vojne a tá sa dá jednoducho popísať ako: „Keď mám zomrieť, beriem zo sebou dvadsať vašich“. A k tejto doktríne majú samozrejme uspôsobenú aj výzbroj a taktiku, napríklad potomka námorníckeho nápadu známeho ako Ivan Hrozný, ktorému dali meno Poseidon.

Kto nie je mechom uderený, ten má určite prehľad aj o tom, ako riešia svoje ekonomické problémiky a problémiky s dostupnosťou neobnoviteľných prírodných zdrojov USA, ktoré nám už zo samej lásky vybavili 5 krát drahší plyn z Kataru, keby nám tí rusi náhodou zastavili tých pár kvapiek ropy, ktoré sme si objednali od medveďa v dlhodobejších kontraktoch, ktorých bolo na jeseň nejako podozrivo málo, zato mediálneho náreku nad tým, že prestal tiecť plyn do Poľska podozrivo veľa.

A tak namiesto lamentovania nad strašnými dôsledkami inflácie v prostredí stredoeurópskych mzdových reálií potichu čakáme na záblesk jasného svetla, len to nie je svetlo svetlejšej budúcnosti, ani svetlá stránka života, ale to, čo vzniká, keď mrdne atómovka.

 

Nestrieľaj blížneho svojho

28.12.2023

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti. Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 194095x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu