Založ si blog

Nestrieľaj blížneho svojho

Ani tohtoročné Vianoce sa nezaobišli bez úspešného pokusu samozvaného teroristu o zapísanie sa do dejín krviprelievania a tentokrát šialený masový vrah udrel tak blízko územia Slovakistanu, až to v nejednom vyvolalo úzkosti.

Zdeformované médiá hnané túžbou po senzácii začali „informovať“* (*špekulovať bez štipky morálky) o tom, kto a čo vlastne ten ozbrojený cvok bol, „ľavicové“ médiá vyzvali na zákaz vlastnenia zbraní (lebo kuchynský nôž ale že vôbec nie je v zozname vražedných zbraní na prvom mieste), „pravicové“ médiá naopak vyzvali svojich, aby sa ozbrojili, lebo inak budú zastrelení náhodným okoloidúcim vrahúňom a bez zbrane nebudú cítiť svoju mačistickú nadradenosť nad všetkým živým.

Niektoré médiá sa dokonca zmohli polemizovať nad tým, čo toho mladého filozofa, ktorého čakala svetlá budúcnosť dobre zarábajúceho zamestnanca filozofickej fabriky k masovej vražde viedlo a rôzni podnikatelia s náhodnými generátormi textu (novinári) prišli na najrôznejšie zaručené „pravdy“.

Jedno české médium vyrukovalo napríklad s tým, že pražský Breivik trpel bipolárnou poruchou osobnosti a keď mu skončila fáza depresie, od samej maniakálnej radosti išiel strieľať do predvianočného davu. Popravde autor toho článku nemá šajnu, ako bipolárka vlastne funguje a keby si to bol aspoň vygooglil, síce by musel vymýšľať novú teóriu, ale aspoň by sa čitateľ so základmi psychológie pri čítaní necítil tak otupno. Medzi polemikami o vrahúňovi sa objavili informácie o tom, že bol chudáčisko schizofrenik a k vražde ho naviedli hlasy v jeho hlave ( schizofrénia vo fáze ataku je spojená s hlbokou depresiou, prokrastináciou a hlavne prudkým poklesom intelektového výkonu, takže by mal pacient problém postaviť sa z gauča a nie zabezpečiť si sklad zbraní, nastražiť výbušný systém do vlastného domu a ešte si vyskúšať vraždenie nanečisto a ešte bez zanechania stôp). Nuž a my aspíci sa už nevieme dočkať, kedy nejaké médium vyrukuje s tým, že vrah bol autista, aby nás  tu doma zašliapli do ešte hlbšieho bahna diskriminácie.

Nuž pravda o tom, čo tan vrahúň vlastne bol zostane skrytá v praženici, ktorá zostala z jeho mozgu po tom, ako si ho vystrelil z hlavy. To čo vieme je, že sa inšpiroval nejakou študentkou, ktorá mala pred pár rokmi obdobný „nápad“, vieme, že v USA majú masové školské vraždy ako národný šport a vieme aj to, že s tými mileniálmi niečo nie je v poriadku, lebo sa u nich rozmáha indukovaný narcizmus (slňječkári) a indukovaná paranoidita (dezoláti), kde je induktorom prostredie na totých internetoch, resp. na sociálnych sieťach…. o ktorých sme si kedysi mysleli, že to budú super vymoženosti na konverzáciu a spájanie sa ľudí.

No a ďalšia vec, ktorú vieme, že v prepočte na milión jedincov sa v prírode vyskytuje 0,06 šialeného masového vraha, čo je tisíc krát menej, ako politikov.

Návod, na to, ako si zachovať kritický úsudok neexistuje a v podstate všetci, čo taký návod ponúkajú majú v pláne dostať supportera do svojho ideologického košiara, ale celkom dobrým spôsobom, ako nezošalieť je občas vypnúť svoje „zdroje informácií“ a ísť si pozrieť reálny svet…. aj keď má nakočku grafiku a stretnúť živých ľudí, ktorí nemajú xichty zakryté mobilmi.

Radšej zdaniť, ako zožrať

26.04.2024

Po najnovšom vynáleze slovakistanskej parasociálnej vlády, ktorú si pospolitý ľud slovenský zvolil v hrôze z toho, že z vodovodu potečie namiesto vody LGBTQI, hrôze z toho, že budú musieť zhruba 10 minút bojovať proti ruským „bratom“ a hrôze z všadeprítomných amerických agentov,…. teda dani z cukru, ktorá musí byť, aby sa efektívnejšie bojovalo proti [...]

Nepýtaj sa politikov, ako to chcú urobiť

01.09.2023

Blížia sa voľby a čo iné by uvedomelý občan koncom uhorkovej sezóny vo voľnom čase robil, než sa kochal nadrozmernými vyhladenými xichtmi psychopatov, ktorí chcú moc, teda čo to trepem, vážených politikov, ktorí sa uchádzajú o dôveru voliča, opatrenými jednoduchými štekmi o tom, prečo sú tí praví (a nie tí ľaví)(( v skutočnosti do volieb nekandiduje ani jedna [...]

Nejasná správa o konci sveta 2022

18.12.2022

Po tom, ako sme si všetci okrem číňanov vytvorili imunitu voči nepodarenej repríze španielskej chrípky s totálne škaredým menom a pár mesiacov sme sa tešili, že dobre bude, ako náš duševne chorý, toho roku z dôvodu prevalenia sa vyhandlovaného titulu už len minister financií hlásal, Voloďa z „Medveďova“ nadobudol podozrenie, že sme tu všetci homosexuálni [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

stefan4exocet

Ľudia nevedia čo sa deje a nevedia ani to, že to nevedia. (Chomsky)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 195357x
Priemerná čítanosť článkov: 3686x

Autor blogu